IRINA HAVASTE-UKKOLA
                          
 

Tervetuloa näyttelyyni  HENGITYS  1.- 25.10.2020 Neliö Galleriaan (Asemakatu 37, Oulu).

Avajaiset ovat poikkeuksellisesti kahtena päivänä,
perjantaina 2.10. klo 11-17 ja lauantaina 3.10 klo 11-15!

Olen Oulun taiteilijaseuran jäsen sekä Taidemaalariliiton varsinainen jäsen. Toimin aktiivisesti taiteilijana osallistuen erilaisiin yhteisnäyttelyihin sekä työstäen omaa taiteellista ilmaisua.                             Näyttelystä In My Canoe, 2012


Maalaukseni rakentuvat monien kerrosten kautta ja  sattumalle jätän aina tilaa. Rakastan värejä, leikin ja sotken niillä.  Yritän löytää sekamelskaan harmonian ja kauneuden. Taiteessani näkyy jollain tavalla oma tunne-elämäni. Maalaan omia valoja ja varjojani, mieleni maisemaa. Monimerkityksellisyys on teoksissani tärkeää, haluan katsojan löytävän teoksistani useita tasoja.  Teosten nimeäminen tuo maalauksille lisää ulottuvuuksia. Yhdistelen maalausta ja piirustusta eri tekniikoilla.

Kun olin lapsi, näin unta maalauksesta. Muistan vieläkin unimaalauksen turkoosinvihreät ja siniset raidat. Ala-asteella koululaisvierailulla Ateneumissa kohtasin mieleenpainuvan maalauksen. Se oli yksivärinen turkoosi maalaus. Lumouduin. Maalaus teki niin suuren vaikutuksen, etten olisi halunnut lähteä sen edestä pois. Ihmettelin, että miten yksivärinen maalaus voi olla niin ihmeellisen vetoava. Tässä kokemuksessa oli jotain käsittämätöntä.

Toivon, että maalaustaide muistuttaisi kiireettömyydestä ja hitauden tärkeydestä. Maalaus ”puhuu” hyvin hiljaa, sisäisyydellesi, jos kuuntelet tarkkaan.
Jungin mukaan taiteilijat oleskelevat varjoissa. Minulle se tarkoittaa paikkaa tietoisen ja tiedostamattoman välimaastossa. Nuo varjot, joita emme useinkaan ilolla katso, tarjoavat meille paikan, jossa totuus on se mitä totuus on itsellesi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti